Nem indokolt a Galaxy Tab 10.1 amerikai tiltása

Hirdetés

Egy amerikai fellebbviteli bíróság pénteken a Lucy Koh vezette San Franciscó-i bíróság egyik döntésének felülvizsgálatát rendelte el, mely kapcsolódik a Samsung és az Apple között nemrég lezajlott nagy szabadalmi perhez.

A magasabb fórumhoz (Federal U.S. Circuit Court of Appeals) a Samsung fordult, akik a számukra kedvezőtlenül végződött per ítélethirdetése után szinte azonnal megfellebbezték a bírónő korábbi ideiglenes korlátozását, mellyel a Galaxy Tab 10.1-es táblagép egyesült államokbeli kereskedelmét tiltotta meg. A Samsung azzal érvelt, hogy a perben kiderült, hogy a táblagép elkészítése során nem sértették meg az Apple szabadalmait, így fel kell oldani az embargót. A bírónő akkor azzal indokolta a tiltás fenntartását, hogy jogilag ez nem lehetséges, ugyanis a Samsung időközben fellebbezést nyújtott be.

Habár az érintett készülék a táblagép egy régebbi, szintén egy szabadalmi per miatt kissé módosított változata, és a Samsung hamarosan piacra lép a legújabb termékével, a dél-koreai gyártónak nyilvánvalóan fájó veszteséget okoz minden egyes nap, emellett legalább minimális szinten szeretnének visszavágni az Apple-nek.

Előzmények