Saját társait zabálhatja fel az új Fire TV

Az Amazon bejelentette a Fire TV sorozatú újdonságát, amely ezúttal a Fire TV Stick 4K nevet viseli, és leegyszerűsítve 50 dollárba zsúfol gyakorlatilag mindent.

Hirdetés

Ha pusztán a teljesítményt és a tudást nézzük, akkor újítás mindarra képes, amire a nemrég megjelent Fire TV Cube. Persze a méretkorlátok miatt 2 helyett 1,5 GB memóriával rendelkezik, míg az adattároló kapacitása sem 16, hanem csak 8 GB, viszont a Fire TV Stick 4K-ban egy 12 nm-es node-on készülő MediaTek MT8695 teljesít szolgálatot, a négy darab 1,7 GHz-es ARM Cortex-A35-ös processzormagjával, illetve az Imagination PowerVR GE8300-as IGP-jével, vagyis pusztán a multimédiás képességek tekintetében fejlettebb. Márpedig egy ilyen szerkezetet multimédiás célokra fognak használni a vásárlók, tehát más tényező nem igazán játszik főszerepet. A friss fejlesztés többek között megoldja a 4K HDR (ezen belül is HDR10, HDR10+ és Dolby Vision) tartalmak lejátszása, amelyek akár Dolby Atmos objektumalapú térhatású hangzással is érkezhetnek. Az új holmin lesz még IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 5.0 modul, valamint nem hiányzik a HDMI 2.0b és a micro USB 2.0, továbbá opcionálisan az Ethernet aljzat is elérhető (egy adapteren keresztül).

A fentiek azért érdekesek, mert így gyakorlatilag az Amazon a saját termékskálájára engedi rá ezt az olcsó, de végeredményben nagyobb tudású szerkezetet, és persze a képességei majd a konkurenseknek is fájni fognak. Ráadásul Alexa sem maradt ki, továbbá új tervezésű a távirányító is, utóbbin az elődökhöz képest több gomb van.

A mindössze 53,6 grammos, 108 x 30 x 14 mm-es kiterjedésű Fire TV Stick 4K 50 dollárért rendelhető meg az Amazon webáruházából, de sajnos hazánkba nem szállítják. Echo Dot külön vásárolható hozzá, méghozzá 30 dollárért. A gyártó a szállítást október 31-én kezdi meg.

Azóta történt