Saját Linuxon gondolkodik az Oracle

Hirdetés

Az Oracle fontolgatja egy saját Linux-verzió elkészítését – legalábbis erre utalt a szoftvervállalat elnök-vezérigazgatója egy interjúban. A Financial Timesnak nyilatkozó Larry Ellison szerint cége termékkínálata egy saját operációs rendszerrel lenne teljes.

Amint az ismert, az Oracle az adatbázis-kezelő alkalmazásának köszönhetően alapozta meg hírnevét, de az elmúlt években Java-alapú middleware és üzleti szoftverekkel bővített kínálatát. Egy saját operációs rendszer lehetővé tenné ezek egyszerű és maximális kompatibilitást biztosító integrálását.

A cégvezető elmondta, hogy korábban vizsgálták a Red Hat vagy a Novell felvásárlásának lehetőségét is, de arra jutottak, hogy egy nyílt forrású szoftvereket fejlesztő vállalatért pénzkidobás lenne dollármilliárdokat fizetni, amikor a fejlesztések jogai nem a cég kezében vannak. „Egy komplett csomagot szeretnék, és ehhez hiányzik egy operációs rendszer. Számos érvet lehetne felhozni amelett, hogy miért kellene megfontolnunk a Linux forgalmazását és támogatását” – mondta az üzleti lapnak.

Azóta történt

Előzmények