Tesztelőket keresnek a díjnyertes magyar játékhoz

Júliusban számoltunk be arról, hogy egy magyar játékfejlesztő csapat sikeresen vett részt a Microsoft szokásos évi Imagine Cup nevű versenyén, ugyanis a Rum Run nevű stratégiai játékkal a mobilos kategóriában harmadikok lettek.

A Turtle Games fejlesztőcsapat ma közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy szeretnék a nagyközönséggel is leteszteltetni szoftverüket, így bárki, aki Windows Phone 7-tel rendelkezik bejelentkezhet, hogy szeretné ingyen kipróbálni a béta-verziót. A fejlesztők természetesen minél több visszajelzésre számítanak, hogy tökéletesíthessék a programot.

A játékról röviden: a Rum Run egy stratégiai kereskedő játék. A Kapos Ádám, Kiss Dávid, Pregardt-Paur Róbert és Pintér Márk által készített játékban a játékos szabadon irányíthat hajókat, amelyekkel rumot és élelmet vásárolhat, eladhat, szállíthat. A játék központja egy falu, amely az ellátás hatására fejlődik, és idővel önellátóvá válik, a játékos pedig ezért pontokat kap, melyekből új, például gyorsabb hajókat vehet.

A játék célja, hogy egyszerű, közérthető eszközökkel tanítsa meg a fejlődő és fejlett országok lakóinak egyaránt, hogy hogyan kezeljék rendelkezésre álló erőforrásaikat, hogyan aknázzák ki lehetőségeiket, támogassák embertársaikat, és biztosítsák a fenntartható fejlődést.

A játék programozását az ELTE hallgatói végezték, mivel a Rum Run története az ELTE Informatikai Karának – néhány évvel ezelőtt kísérleti céllal indított – Játékprogramok készítése szemináriumán indult. Az alkalmazás fejlesztése nagyrészt az Informatikai Kar Windows Phone Kutatói laborjában zajlott az ELTE IK Windows Phone Kompetenciaközpont támogatásával, míg a grafikai elemeket a Moholy-Nagy Művészeti egyetem két hallgatója készítette el.

Azóta történt

Előzmények