Idén is adományokra szorul a tavalyi világbajnok diákcsapat

Ha teheti, támogassa a fiatalokat, hogy el tudjanak utazni Mexikóba, és megvédhessék világbajnoki címüket!

Tavaly több hírben is beszámoltunk a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium RoboTeam csapatának meneteléséről, melynek végén a magyar diákok megnyerték a First Global Challenge nevű robotikai verseny döntőjét Washingtonban.

Arról is írtunk, hogy állami támogatás híján a szülők és az iskola nem tudta volna fedezni a felkészülés és a versenyen való részvétel költségeit, ezért a szponzorkeresés mellett közösségi gyűjtést is szerveztek, végül így jött össze az a pénz, melyre szükség volt.

RoboTeam
[+]

Sajnos idén is ugyanez a helyzet, ahogy friss közleményükben lehet olvasni a GoGetFunding közösségi finanszírozást menedzselő oldalon:

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium RoboTeam csapata Európát, mint kontinenst képviselve nyerte meg a FIRST – For Inspiration and Recognition of Science and Technology – Global Challenge nemzetközi robotépítő versenyt 2017-ben, Washingtonban. Akkor az Önök támogatásával jutott ki a csapat Amerikába és tette büszkévé az egész nemzetet.

2018-ban Mexikó város ad otthont a FIRST Global Challenge -nek, ahol a RoboTeam Magyarországot képviselve kap lehetőséget a címvédésre.

Az 5 középiskolásból és két kísérő tanárból álló csapat részvételi költsége meghaladja a szülők által finanszírozható keretet, az intézménynek pedig szűkös forrása van, ezért fordulunk a szélesebb közösséghez ezzel a rendkívüli támogatási kérelemmel.

Kérjük Önöket, hogy az útiköltségek finanszírozásával segítsék a csapat részvételét a FIRST Global Challenge versenyen.

A támogatás módja, a részletek a már linkelt GoGetFunding oldalon olvashatóak.

Frissítés: az Innovációs és Technológiai Minisztérium vasárnap délután közleményben jelentette be, hogy „A címvédők kiutazásának költségeit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter miniszteri keretéből fedezi”.

Azóta történt

Előzmények