Mostanra 8 milliárd dollár tőkét szerzett az elektromos autókat fejlesztő Rivian

Ezúttal 2,65 milliárd dollárnyi tőkét sikerült bevonni, az Amazon-hátterű cég sokak szerint a Teslára is veszélyt jelenthet.

A Rivian neve egyelőre nem túl ismert, azonban a gyakorlatban az egyik legnagyobb tőkével rendelkező startupról van szó az elektromos autók piacán, ráadásul nem más áll a cég mögött, mint az Amazon.

Több meglévő és új befektető jóvoltából ezúttal 2,65 milliárd dollár tőkét sikerült bevonni a vállalatba. Ezt nagyjából 6 hónappal megelőzően 2,5 milliárdot szerzett a Rivian, azelőtt pedig 1,3 milliárdot. Mostanra összesen több mint 8 milliárd dollárnyi tőkét szereztek.

Azt senki nem tudja, hogy mennyi pénze maradt meg a vállalatnak, ugyanis sokat költöttek: legalább három jármű fejlesztésébe kezdtek bele, továbbá rengeteg dolgozót toboroztak. Szakértők szerint hasonló szinten lehet a Rivian, mint a kínai Nio, ami szintén több milliárd dolláros keretből gazdálkodik jelenleg (igaz, ott kormányzati támogatás is segíti a céget).

A Rivian még az idén kiadná az első két autóját: az R1T pickupot és az R1S SUV-t. Ezen felül az Amazonnal dolgoznak egy elektromos furgonon is. A partnerek között ott van még a Ford és a Lincoln is.

Többen rámutattak, hogy az elektromos autók piacára öntik a pénzt jelenleg a befektetők, ami részben a Teslának köszönhető.

Azóta történt

Előzmények