Szegeden is bemutatják a hőskor hobbiszámítógépeit

Hirdetés

Az egy hónappal ezelőtti budapesti retrókiállítás testvérrendezvényét az idén is megtartják Szegeden. A Bálint Sándor Művelődési Központban a jövő hétvégén (május 14-15.) lesznek láthatók a 70-es, 80-as és 90-es évek népszerű vagy éppen kevésbé ismert otthoni hobbiszámítógépei, játékkonzoljai és kvarcjátékai.

Akárcsak a budapesti kiállításon, a felhozatalban megtalálható lesz az összes hazánkban egykor népszerű, külföldi gyártású gép (köztük a Sinclair, a Commodore, az Atari, az Enterprise modelljei), illetve magyar otthoni komputer (Homelab, HT, Primo, Videoton TVC), de egy-két igazi kuriózum is. Ilyen például az osztrák összeszerelésű Seltron Color Computer 200, amelyből csak néhány tucat került az 1980-as évek végén az országba.

Az egykor legnépszerűbbnek számító hobbigépeken és konzolokon – többek között C64-en, Amigán, Spectrumon – játszani is lehet majd a helyszínen, ahol ezúttal tévéfoci-bajnokságot is rendeznek. Részletek a kiállítás weboldalán olvashatók.

Azóta történt

  • A Néphadsereget is kiszolgálta a C64-es

    Harmincadik születésnapját ünnepli januárban a Commodore 64, amely a nyolcvanas évek Magyarországának meghatározó gépe volt.

  • 2004. december 29.

    A holland Tulip Computers megegyezik a Yeahronimo Media Venturesszel, hogy 32,7 millió dollárért eladják nekik az 1997-ben megszerzett Commodore Internationalt.

Előzmények