Hirdetés

Részben visszaadja az irányítást a Facebook

Hirdetés

Gyorsan és egyszerűen lehet abbahagyni valaki követését, vagy újra követni kezdeni – ez volt a legnagyobb eredménye a Facebook legújabb módosításainak, amelyek az hírfolyamot érintették.

Eddig is rajtunk múlott, hogy mi került a hírfolyamba – a Facebook megjegyezte kinek az adatlapjára kerestünk rá, hányszor, milyen fényképeket nézegettünk, milyen csoportokban voltunk aktívak. A főleg ezek alapján működő kiválasztási rendszer azonban nem sok lehetőséget adott a felhasználó kezébe, hogy direkt befolyásolja a megjelenő tartalmakat (persze a letiltás és a jelentés lehetőségén túl).

A frissítés óta leginkább a Twitterre emlékeztető beállításkezelővel egyébként néhány pillanat alatt kigyomlálhatók azok az aktív, de kevésbé érdekes ismerősök, akik miatt eddig nem volt jó élmény a hírfolyamot olvasni.

Szerencsére nem csak arról dönthetünk, hogy kinek a bejegyzéseire vagyunk kíváncsiak, arra is van mód, hogy „lehalkítsuk” valamelyik ismerősünket. Adott tartalom érdektelennek jelölésekor a Facebook a jövőben megkérdezi, hogy szeretnénk-e kevesebb frissítést kapni az adott személytől vagy közösségtől, vagy teljesen tüntesse el a bejegyzéseket.

Az asztali kliens már le is frissült nálunk, a mobilos változatot a következő hetekre ígéri a cég.

Azóta történt

Előzmények

  • Jönnek az öntörlő posztok a Facebookra

    A cég egyelőre iOS-en, szűk körben teszteli az új beállítási lehetőséget.

  • A Telenor kártyás ügyfelei már a Facebookon is feltölthetik egyenlegüket

    A Telenor megújult feltöltőkártyás ajánlataival párhuzamosan új kényelmi funkciót vezetett be előfizetői számára. A kártyás ügyfelek ezentúl a telekommunikációs cég Facebook oldalán keresztül is feltölthetik egyenlegüket.

  • Új kereső jön a Facebook mobilos verziójába

    A vállalat azt ígéri, hogy könnyen használható és okos alkalmazásával könnyedén lehet tájékozódni a tartalmakban.