Rekorderedményt hozott a SAS

Hirdetés

Az idén harmincéves SAS rekordárbevételt ért el 2005-ben. Az üzleti intelligencia és analitika területekhez szoftvereket kínáló vállalat 10 százalékkal, 1,68 milliárdra növelte forgalmát. A bevétel földrajzi eloszlása kiegyensúlyozott volt: 46 százalék az amerikai kontinensről, 44 az EMEA-térségből (Európa, Közel-Kelet és Afrika), 10 pedig Ázsiából származott. A hazai iroda a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is két számjegyű növekedést ért el.

Az iparági megoszlás tekintetében továbbra is a banki megoldások vezetnek, ez a szegmens 10 százalékkal nőtt, míg a kiskereskedelem 20, az oktatás 16, a biztosítási szektor 12, a közszféra pedig 11 százalékkal növelte megrendelései értékét az elmúlt évben. A horizontális, iparágakon átnyúló üzleti megoldások nemzetközi eladása 2004-hez képest 24 százalékkal emelkedett a vállalati teljesítménymenedzsment, a HR, a marketingautomatizálás és a kockázatkezelés területén elért bővülésnek köszönhetően.

Az elmúlt évben több mint 3400 már meglévő SAS-ügyfél vásárolt további licenceket, ami azt mutatja, hogy a vállalatok hosszú távra fektettek a cég termékeibe. Jim Goodnight elnök-vezérigazgató ki is emelte, hogy a vállalat nagy hangsúlyt fektet az ügyfelek megtartására, nem véletlenül fordítja árbevétele 24 százalékát k+f tevékenységre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAS

Azóta történt

Előzmények