Ez a Reddit válasza a Clubhouse-ra

A moderátorok már feliratkozhatnak a Reddit Talk várólistájára. Egyre több riválist kap a Clubhouse, amelynek piaci értékét már 4 milliárd dollárra becsülik.

Újabb tőkét tudott bevonni a Clubhouse, amelynek népszerűsége és erőforrásai is gyors tempóban növekednek. Azonban a riválisainak száma is.

A Clubhouse az új tőkebevonás révén már 4 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkezik a becslések szerint. A fejlesztők azonban sok rivális miatt aggódhatnak. A Reddit például bemutatta a Clubhouse alternatívájaként kitalált közösségi audiotermékét, amelynek a neve Reddit Talk.

Erről egyelőre csak előzetest mutattak, a szolgáltatás még nem elérhető, a moderátorok is csak a várólistára iratkozhatnak fel. A Reddit közleménye alapján a Reddit Talk nagyon hasonlít a Clubhouse-ra, a Twitter Spacesre és a többi alternatívára. A beszélgetések élőben zajlanak majd a subredditekben.

A korai tesztek során csak a moderátorok kezdeményezhetnek beszélgetéseket, ők tudnak majd meghívni, lenémítani vagy eltávolítani előadókat. Hallgatni azonban bárki tud majd beszélgetéseket mobilról. A Reddit a szakértők szerint azért kezd kicsiben és lassan, mert a Clubhouse igen komoly moderálási botrányba keveredett. Emellett tesztelnek még testre szabható megjelenést, emojikkal és különféle háttérszínekkel, avatarokkal.

A Reddit mellett saját megoldást jelentett be az utóbbi időben a Twitter, a Slack, a Discord, a LinkedIn és a Spotify is.

Azóta történt

Előzmények