Felvásárolta a TikTok egyik riválisát a Reddit

A Dubsmash ezentúl a Reddit kezében működik tovább, a videoszerkesztő eszközeit pedig integrálják a Reddit platformjába.

A Reddit nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolja a Dubsmash néven ismert, rövid videók köré épülő közösségi platformot. Alapvetően a TikTok egyik riválisáról van szó, amely bár régebben van a piacon, mint fő ellenfele, mégsem ért el akkora sikert.

A megállapodás úgy szól, hogy a Dubsmash a jövőben is a saját márkanevével és alkalmazásaival üzemelhet tovább, de a videoszerkesztésre használható eszközeit integrálják a Reddit platformjába. Ez azért lehet nagy lépés a Reddit számára, mert bár a natív videofeltöltést 2017 óta támogatja, a szerkesztőeszközei igen korlátozottak. A platformon közzétett videókat pedig általában máshová töltötték fel az emberek.

A Reddit nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyit fizetett a New Yorkban működő vállalatért. Az App Annie egyik idei statisztikája szerint mindenesetre a Dubsmash az amerikai piacon a második legnépszerűbb rövid videós platform a TikTok mögött.

A felhasználói tábor méretét nem kívánta nyilvánosságra hozni a Dubsmash, de a videókat állítólag több mint 1 milliárd alkalommal nézik meg az emberek, havi szinten. A felhasználók 30 százaléka pedig napi szinten gyárt új videókat. A Reddit nem titkolta el a saját felhasználóinak számát: 52 millió aktív fiókkal használják napi szinten.

A Reddit azt is elárulta, hogy a felvásárlásban nagy szerepet játszott az a tény, hogy az amerikai fekete fiatalok 25 százaléka használja a Dubsmash-t, ráadásul 70 százalékuk nő. A Reddit úgy érzi, hogy őket senki nem képviseli megfelelően a közösségi média világában, és most olyan platformot adnának, amivel ez lehetségessé válik.

Azóta történt

Előzmények