Rámozdult az IP-tévére a Cisco

Hirdetés

A Cisco lezárta a videoelosztó hálózatok és a videorendszerek integrációja terén piacvezető, az otthoni felhasználóknak pedig set-top boxokat, kábelmodemeket és egyéb kiegészítőket kínáló Scientific-Atlanta akvizícióját. A hálózati berendezéseket gyártó óriásvállalat részvényenként 43 dollárt fizetett készpénzben, és átvállalta a fennálló részvényopciókat. A teljes vételár így megközelítette a 7 milliárd dollárt – a Scientific-Atlanta meglévő készpénzállományát leszámítva körülbelül 5,1 milliárd dollárt tett ki.

Az ügylet révén a Cisco a szolgáltatói hálózatok üzemeltetői és a digitális otthon koncepció iránt érdeklődő magánfelhasználók számára egyaránt átfogó hang-, kép- és adatátviteli rendszert tud biztosítani, akár vezeték nélküli átvitellel is. A Scientific-Atlanta technológiáját a Cisco új generációs IP-hálózati architektúrájával ötvözve kínálnak majd a szolgáltatóknak olyan nyílt, többszolgáltatásos platformot, amelyre támaszkodva a digitális tévéműsorok és videofilmek IP-hálózaton történő továbbításán túl új, integrált médiaszolgáltatásokat fejleszthetnek és kínálhatnak az otthoni felhasználóknak.

Az ügylet lezárását követően a Scientific-Atlanta dolgozói Jim McDonald vezérigazgató vezetésével a Cisco útválasztókkal és szolgáltatói technológiákkal foglalkozó csoportjához kerültek.

Azóta történt

Előzmények