Rajzold be a saját 3D-s házadat a Virtual Earth térképére!

Hirdetés

A Microsoft egy új, valószínűleg nagy vonzerőt gyakorló szolgáltatás bevezetésére készül a cég Virtual Earth nevű térképes alkalmazásánál: a Dassault Systems segítségével egy újabb 3D-s szoftvert bocsátanak a felhasználók rendelkezésére.

A Virtual Earth 3DVIA technológiai előzetese már elérhető, mivel a fejlesztők kíváncsiak a felhasználók véleményére. A szabadon letölthető változattal épületek háromdimenziós modelljeit alkothatjuk meg (a 3DVIA csak a Virtual Earthszel együtt fut!), s ezeket feltölthetjük a Virtual Earth adatbázisába. Lynne Wilson, a Dassault Systems vezető alelnöke úgy véli, hogy a valós világ újjáépítése a virtuális univerzumban, illetve a saját kreációk megjelenése hatalmas lökést adhat az alkotókedvnek s a fantáziadús fejlesztéseknek. Hasonlóan lelkes Stephen Lawler, a Microsoft Virtual Earth részlegének vezetője, aki szerint a 26 éve a háromdimenziós modellezés világában tevékenykedő Dassault Systems szoftvere még realisztikusabbá teszi a virtuális világot – s mellesleg javítja a Microsoft helyzetét a Google hasonló terméke, a Google Earthön működő Google SketchUppal szemben.

A program használatához kiváló útmutató és a szerkesztési folyamatot bemutató screencastok a szolgáltatás honlapján találhatóak.


Próbálkozások egy New York-i parkolóban...


Az eredeti bemutatón azért jobban megy ez...

Azóta történt

Előzmények