Profi USB romboló pendrive oroszoktól

Az USB-n keresztül történő adatlopás egy közkedvelt megoldás azokban az esetekben, mikor a támadónak fizikai hozzáférése van a számítógéphez. Ahogy arról márciusban mi is beszámoltunk, létezik egy pendrive-nak látszó DC/DC átalakító, amit a rendszerhez csatlakoztatva komoly károkozásra képes. Arra azonban mi sem gondoltunk volna, hogy a termék megjelenik majd a közösségi finanszírozásban, pedig...

A moszkvai Dmitry Grishin és két munkatársa az indiegogo oldalán próbál támogatókat szerezni az USB Killernek elnevezett eszközhöz, ami a gyakorlatban arra jó, hogy tönkretegye az USB csatlakozókat. A projekt leírása szerint ezzel megvédhetjük magunkat, illetve akár családokat tarthatunk egyben. Igény szerint az összes, vagy csak néhány konnektor is amortizálható, persze arra nincs garancia, hogy az alaplap egyéb részeiben nem okoz károkat az eszköz. Erre a készítők fel is hívják a figyelmet, aki támogatja a kampányt, tudomásul veszi ezt a kitételt.

USB-t egyébként lehet a BIOS-ból is tiltani, illetve léteznek különböző szoftverek, melyek nem jelentenek végleges megsemmisítést az eszközeink csatlakozójára nézve, a készítők is hangsúlyozzák, hogy kizárólag végszükség esetére javasolják a pendrive bevetését.

Valószínűleg csak viccnek szánták az akciót, attól egyelőre nem kell félni, hogy nagyon elterjed az USB Killer, ugyanis félidőben, 15 nappal a kampányzárás előtt mindössze a kitűzött cél 14 százaléka jött össze, eddig 1350 dollárt gyűjtöttek. Mindössze 14-en támogatták a projektet.

Azóta történt

Előzmények