Már lehet jelentkezni a PowerUp! Challenge-re

Ismét több millió euró vár magyar vállalkozásokra is.

Az új verseny meghirdetése kapcsán a szervezők emlékeztettek arra, hogy az unikornisok (az egymilliárd dollár értéket meghaladó értékű vállalkozások) következő generációját kutatja új pályázati programjával, a PowerUp! Challenge-dzsel az InnoEnergy Kelet-Közép-Európában.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet által alapított innovációs társulás célja mind az induló, mind a már évek óta piacon lévő vállalkozások nemzetközi sikerre vitele. Ehhez pénzügyi befektetést, nemzetközi iparági szakemberek nyújtotta tudást és európai partnerhálózatuk támogatását biztosítják a kiválasztott vállalkozásoknak.

Az InnoEnergy PowerUp! Challenge nyitva áll a közép- és kelet-európai, köztük a magyar innovatív vállalkozások számára, függetlenül attól, hogy azok a fejlődésük mely szakaszában vannak. Nem számít, ha egyelőre csak egy ötlettel rendelkeznek, esetleg most keresik az ügyfeleiket vagy már a további (akár nemzetközi) piaci bővülést tervező közepes méretű vállalkozásról van szó. A szervezők az energia, energiahatékonyság, energiatárolás, mobilitás, körforgásos gazdaság, az okostechnológiák és az okosvárosok területeiről várják az újító elképzeléseket, de minden piacképes, a fenntarthatóságot szem előtt tartó kezdeményezéssel lehet pályázni.

A legígéretesebb jelentkezők csatlakozhatnak az InnoEnergy hálózatához, amelynek köszönhetően többek között termékeik, szolgáltatásuk továbbfejlesztéséhez, kísérleti projektek indításához, értékesítési stratégiák kialakításához, nemzetközi bevezetéshez és piacbővítéshez kaphatnak befektetést, szakmai támogatást, és köthetnek új partnerségeket.

Emellett a programba jelentkező induló vállalkozások ráadásul automatikusan részt vesznek a számukra létrehozott PowerUp! Competiton nevű, 65 ezer euró összdíjazású versenyen, amelynek a végén megválasztják az Év startup vállalkozását.

A PowerUp! Challenge pályázatra 2020. március 5-ig kell benyújtania a kitöltött jelentkezési lapot az InnoEnergy weboldalán. A verseny hazai legjobbjai számára a kétnapos felkészítő tréning, a Bootcamp április 23-24-én, a magyar döntő április 28-án lesz. Az itt kiválasztott magyar Év startup vállalkozása részt vesz a június 3-ai krakkói finálén.

„Minden támogatást szeretnénk megadni a PowerUp! Challenge hazai jelentkezői számára az eredményes szerepléshez, ezért előttük is nyitva áll a lehetőség, hogy részt vegyenek a január végén induló, öt napos, díjmentes, angol nyelvű vállalkozói képzésünkön, a Primeren. Ezen ugyanis olyan hasznos, a gyakorlatban jól alkalmazható ismeretekhez juthatnak hozzá, amelyek segíthetnek nekik a sikeres PowerUp! Challenge pályázatuk összeállításában. A Primerre még január 22-ig lehet jelentkezni” – hangsúlyozta Dervalics Ákos, az InnoEnergy HUB Hungary vezetője.

Azóta történt

Előzmények