Pointsec Mobile titkosítás már a Nokia E90-hez is

A világ egyik vezető internetbiztonsági cége, az izraeli Check Point bejelentette, hogy hozzáférhetővé vált a Pointsec Mobile 3.1.3 S60 Edition, a vállalat mobil eszközökhöz kifejlesztett biztonsági megoldásának újabb verziója, amely immár teljes körű adatvédelmet és hozzáférés-szabályozást biztosít a Nokia E90 Communicator használóinak is. Ugyanakkor a termék támogatja az S60 platformon alapuló Nokia E sorozat üzleti telefonjait, valamint a Nokia N sorozat multimédiás eszközeit is. A Pointsec Mobile, miközben titkosítja és visszafejti az adatokat az S60-as eszközökön, még a CPU terhelését is csökkenti és növeli az akkumulátor élettartamát is – állítja közleményében a szoftvergyártó.

A Pointsec Mobile-megoldások a felhasználó közreműködése nélkül automatikusan titkosítják az érzékeny adatokat. A megoldás megfelel az Open Mobile Alliance (OMA – a mobil alkalmazások szabványosításának központja) paramétereinek, és támogatja a Nokia Intellisync OMA eszközmenedzsmentet is. Mindezeken túl a Check Point biztosítani tudja valamennyi Pointsec által védett berendezés – legyen akár telefon, laptop vagy asztali gép – központi felügyeletéhez a szükséges eszközöket. A szoftver alkalmas a telefonban tárolt összes adat, így az SMS-ek, e-mailek, a naptár, az eszközön tárolt Microsoft Word vagy PowerPoint dokumentumok, valamint a memóriakártya adatainak titkosítására is.

A Check Point egyébként támogatja a Windows-alapú laptokokat és asztali gépeket, a Linux-alapú rendszereket, a mobil adathordozókat, valamint az összes Microsoft, Symbian és Palm operációs rendszereken alapuló, közkedvelt, vezeték nélküli kézi eszközöket.

Azóta történt

Előzmények