A Pirate Bay nem adja fel: új szervereket állítanak üzembe

Hirdetés

A torrentvilág talán legismertebb szereplője, a már számtalan hivatalos és nem hivatalos támadást megért Pirate Bay üzemeltetői egyelőre még állják a sarat, és nem kívánják leállítani az oldal működését, sőt. Legalábbis erről tanúskodik a TorrentFreak friss híre, mely szerint a csapat épp most kapott tíz új szervert, melyek már meg is érkeztek a menedéket nyújtó svéd hegyi barlangokba (a pontos helyről nem adnak ki információkat, annyit tudni, hogy valahol Malmö városához közel található). A géppark bővítése az igények hatékonyabb kiszolgálását célozza.

Pirate Bay
Az egyik új gép a barlangban
Forrás: TorrentFreak

A lap megjegyzi, hogy a Pirate Bay 2003-as indulásakor az üzemeltetők egyetlen géppel (1,3 GHz-es Celeronnal, 256 megabájt RAM-mal) biztosították a „szolgáltatást”, majd a népszerűség növekedésével fokozatosan bővítették a hardvert. Ugyanakkor érdekes módon épp most, amikor a legnagyobb nyomás alatt állnak, hajtják végre történetük legnagyobb fejlesztését: a tíz új szerverben egyenként két darab Xeon E5620 processzor van, nyolc közülük 12 gigabájtos memóriával rendelkezik, kettő pedig 24 gigabájtos. A gépparkban így most már 17 számítógép lesz.

A gépek beüzemelése, a rendszerbe állítás már zajlik, az ígéretek szerint a napokban online kerül minden gép, az átállás idejére nem terveznek leállást.

Azóta történt

Előzmények