PHP-fejlesztői versenyt hirdet a Microsoft Magyarország

Egy olyan webfejlesztői versenyre toboroz jelentkezőket mától a Proserver és a Microsoft, amelynek nyertese Redmondban, a Microsoft központjában ismerkedhet meg a legújabb webfejlesztési trendekkel. A megmérettetés célja, hogy a PHP-fejlesztők felfedezzék az amerikai szoftvercég webes platformjának lehetőségeit. A verseny során magyarországi PHP-s környezeteket kell átültetni Windows Server alá, az átállás folyamatáról pedig egy publikus technikai összefoglalónak kell születnie. A küzdelem 2010. május 10-e és 24-e között zajlik majd, a ma induló regisztráció pedig május 7-én zárul.

A jelentkezők egy előválogatáson fognak átesni, a megmérettetésen az 50 legígéretesebb pályázó fog elindulni. A zsűri a Microsoft és a Proserver szakembereiből, valamint független PHP-fejlesztőkből fog állni.

A fődíj egy utazás Redmondba, a Microsoft fejlesztői központjába, ahol a nyertes megismerkedhet a legújabb fejlesztési irányokkal és a vállalat szakembereivel is. A következő tíz helyezett jutalma egy-egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvány, valamint egy Expression Web 3 Studio szoftvercsomag. A fentieken túl a versenyzők egyike akár a Microsoft következő MVP-jévé (Most Valuable Professional), azaz a webes platform nemzetközileg elismert szakértőjévé is válhat.

Keszei Balázs, a Microsoft platformszakértője elmondta: „A Microsoft az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre annak érdekében, hogy a PHP nyelvet a lehető legmagasabb színvonalon lehessen használni webes platformján. A fejlesztők magasabb szintű kiszolgálása érdekében a Silverlight- és az SQL-támogatás is elérhető, így igazán gazdag webes tartalmak hozhatók létre segítségével. A verseny alapötletét a PHP által kínált hatékony lehetőségek és a kizárólag egyes platformokon elérhető nyílt forráskódú alkalmazások hiányosságai adták.”

Azóta történt

Előzmények