A Pepsi kapja a Tesla első Semi kamionjait

A Pepsi megerősítette Elon Musk kijelentéseit, decembertől érkeznek hozzájuk a Tesla Semi elektromos kamionok.

Elon Musk, a Tesla, az FSD, az EV-k akkumulátorai (vagy a Twitter-felvásárlás) kapcsán lassan minden percre jut egy hír, a Tesla szempontjából azonban jelentős mérföldkő jöhet el decemberben.

Elon Musk még csütörtökön közölte, hogy elindítják a Semi elektromos kamion gyártását, 805 kilométeres hatótávolságot és fantasztikus vezetési élményt ígérve. Az első modelleket a Pepsi kapná.

Ezután a Pepsi megerősítette, hogy valóban így van, december 1-től érkeznek hozzájuk a Tesla Semi kamionok, elsőként ők kapják meg a rendeléseket.

A Pepsi több gyáránál is használja majd a kamiont, amellyel az üzemanyag-költségeket és az emissziókat szeretné csökkenteni. 2040-re zéróemissziós szintre akarnak eljutni. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának 10 százalékát a szállítás adja a cégnél, a flottájuk tavaly 1,2 milliárd mérföldet tett meg.

A Pepsi még 2017-ben foglalt le egyébként 100 ilyen kamiont, Musk ezek gyártását 2019-re ígérte, de többször elhalasztották a startot. A megrendelők között ott van még a UPS, a Walmart Canada és a Sysco Corp is.

Az nem derült ki, hogy mennyi Semit kap a Pepsi, de az oldalukon azt írják, 15 ilyen kamiont állítanának szolgálatba idén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények