Tovább bővít Pécsen az ITSH

A Deutsche Telekom csoporthoz tartozó IT Services Hungary a Rákóczi úti irodaház mellett most szinte megduplázták a Nagy Lajos király úti komplexumot is további 1800 négyzetméterrel.

A bővítést ma sajtótájékoztatón jelentették be: az IT Services Hungary (ITSH) a maga több mint 4600 fős létszámával mára nemcsak az ország legnagyobb IT-munkahelye lett, hanem az ambiciózus fiatal szakemberek legdinamikusabban fejlődő közössége is, amely ma már komoly, nemzetközi projektek egyre összetettebb feladatainak az elvégzésére kap lehetőséget – írja tudósításában az OK!Pécs.

„A városban dolgozó kollégáink ma már nem csupán ügyfélszolgálati feladatokat látnak el, hanem – a többi között – okosautók digitális megoldásainak a fejlesztésében, jelentős informatikai hálózatok megtervezésében, üzemeltetésében és IT-biztonságának megteremtésében is főszerepet játszanak” – mondta el Chris Wilson, a vállalat ügyvezetője.

Az ITSH elsősorban az ország nagy képzőhelyeivel, egyetemi karjaival kialakított stratégiai együttműködések keretében igyekszik biztosítani a folyamatos szakember-utánpótlást. A jól képzett pécsi hallgatók iránt egyre növekszik a magyar IKT szektor kereslete – hangzott el.

„Ami az ITSH-nak négyzetméterekben, új kollégákban és újabb, egyre komplexebb feladatokban mérhető növekedés, az nekünk, pécsieknek vonzerőben és megtartó erőben mérhető növekedés.Pécsett versenyképes tudást és európai színvonalú munkalehetőségeket, azaz jövő találhatnak a fiatalok” – magyarázta Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Az ITSH-nál az év végéig folyamatosan igyekeznek feltölteni azt a közel 100 új pozíciót, amelynek létrehozását a márka szolgáltatásai iránti, folyamatosan erősödő nemzetközi kereslet indokolja. Az új munkakörök meghirdetésére a következő hónapokban szakaszosan kerül sor. (Az MTI beszámolója szerint: 2018 végéig 200 új munkahelyet létesítenek.)

Azóta történt

Előzmények