Hivatalosan is megnyitották a pécsi Huawei-központot

Az érintettek közleményben tudatták, hogy a Huawei Technologies Hungary ma ünnepélyesen is megnyitotta, a kontinenst Huawei-termékekkel kiszolgáló, Európai Ellátó Központjának (Europe Supply Center – ESC) új egységét a Pécs melletti Cserkúton. A létesítmény bérgyártásban üzemel, kapacitása néhány hónapon belül havonta 5 ezer távközlési berendezés lesz. Ez azt jelenti, hogy a Huawei hamarosan 300 főt, év végéig pedig 500 főt foglalkoztat majd az üzemben.

A pécsi-cserkúti létesítmény optikai, átviteli egységeket, hálózati kommunikációt szolgáló termékeket szerel össze, azaz a Huawei különböző országokban gyártott és Magyarországra szállított alkatrészeiből végtermékeket állít elő. Az Európai Ellátó Központ, amely több magyarországi létesítményt, gyáregységet is takar, a világ 50 vezető távközlési szolgáltatója közül harmincnak szállít termékeket Magyarországról.

Az új, Pécs melletti létesítményt a Flextronics Global Services Magyarország üzemelteti, a bérgyártásról októberben írtak alá a cégek megállapodást. A gyártósorról az első termék – a terveknek megfelelően – december közepén gördült le.

Az új gyár nem zöldmezős beruházás, hanem már meglévő épületeket hasznosít, jelenleg a Huawei megrendelésein 100 fő dolgozik. Ez a Huaweinek dolgozó, munkavállalói létszám emelkedik majd meg a gyártókapacitás növelése miatt néhány hónapon belül 300, év végéig 500 fősre. (A Flextronics Global Services Magyarország decemberi sajtóközleménye alapján más vevők betelepítésének köszönhetően az összlétszám a gyárban év végéig 800 fő lesz.)

Az ESC új egységét Kao Csi-en (Gao Jian), a Kínai Népköztársaság nagykövet asszonya, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Jónás József, Cserkút polgármestere, Anders Karlborg, a Huawei Technologies Ellátó Hálózatának alelnöke és Gavin Dai, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

Azóta történt

Előzmények