Még soha nem figyelt ennyire a Facebook

Hamarosan frissül a Facebook Hírfolyam, egy elsőre láthatatlan újdonságt vezetnek be. Az algoritmus azt fogja figyelni, hogy mennyit törődünk a megjelenő bejegyzésekkel akkor is, ha nem végzünk interakciót (like, hozzászólás, megosztás), azaz mennyit bámuljuk azokat.

A fejlesztés különbséget tesz az átpörgetett és az alaposan megvizsgált tartalmak között. A közösségi oldalon sok esetben nem akar az ember a kedvelésre nyomni, hiszen elég szokatlan dolog mondjuk egy földrengésnek örülni, de olyan is van, hogy hozzászólni sincs kedve az embernek, ettől még elolvassa a posztot. Ezekre a helyzetekre hegyezik a Facebook rendszerét, kiegészítve a gyorsan átlapozott bejegyzések óvatos hátrébb sorolásával.


[+]

Az információk szerint a frissítés már el is kezdődött, a következő hetekben zajlik majd le teljesen, viszont igazán jelentős változásokat nem hoz. Már csak azért sem, mert sokan unalmukban is pörgetik a folyam tartalmát, mások pedig ott hagyják a nyitott böngészőt, míg elmennek ebédelni, tehát messzemenő következtetéseket csak huzamosabb ideig megfigyelt felhasználói szokások alapján lehet esetleg levonni.

Azóta történt

Előzmények