Közösségi oldalakat támogat az Outlook

A Facebook, a MySpace, a LinkedIn és természetesen a Windows Live közösségi oldalak felhasználóinak kedveskedik a Microsoft legújabb outlookos kiegészítőjével. Az Outlook Social Connector (OSC) tesztváltozata a szoftver 2003-as, 2007-es kiadásához, illetve a 2010-es verzió bétájához szerezhető be ingyenesen a vállalat letöltőközpontján keresztül. A felület angol nyelvű, de ettől függetlenül telepíthető az Office lokalizált változataira is.

A tavaly novemberben bejelentett modul egy új funkciót ad hozzá a program felületéhez: amikor a felhasználó megnyitja a levelet olvasásra, megtekintheti a küldő fél legfrissebb aktivitási jegyzékét, melyet a kiegészítő a legnépszerűbb közösségi felületekről nyer majd ki. Arról nem tudni, hogy vajon fordítva is működik-e a kommunikáció, vagyis az Outlookból lehetséges lesz-e a profilokat frissíteni.

Jelenleg csak az üzleti célú kapcsolatépítésre fejlesztett LinkedIn beépülő modulja érhető el az OSC-hez, a Facebook és a MySpace pluginek idén júniusban, az Office 2010 megjelenésekor lesznek elérhetőek a vállalat ígérete szerint.

Azóta történt

  • Ostoba vagyok, rabolj ki!

    A közösségi oldalak felelőtlen felhasználóit állítja pellengére egy pimasz weboldal. Nem biztos, hogy okos dolog megosztani a világgal, mikor üres éppen a lakás.

  • Ne kattintson ész nélkül!

    Egy új kutatás eredménye szerint a Facebook felhasználóinak 35 százaléka simán áldozatul eshet adathalász-támadásoknak.

Előzmények