Hirdetés

Ötven százalékkal több a robot az Amazon raktáraiban

Egy éve 30 000 volt a létszám, a legfrissebb adatok szerint már 45 ezres a flotta. További bővítés várható, és nem csak a raktárakban.

Feltankolt robotokból tavaly az Amazon, írja a Seattle Timesra hivatkozva a Business Insider. A lap szerint év végére a 20 raktárközpontban több mint 45 ezer robot dolgozott, ami az egy egy évvel korábban használt 30 ezerhez képest ötven százalékos növekedést jelent.

A gépek mellett 230 ezer embert alkalmaz a vállalat, nekik egyelőre még tudnak feladatot adni annak ellenére, hogy a 2012-ben felvásárolt Kiva Systems ontja magából a rakodó-csomagoló automatákat.

Az Amazon raktárain kívül is kísérleteznek gépekkel, ennek köszönhetően néhány hete a cég történetében először egy drón szállított házhoz csomagot, illetve már van olyan bolt Angliában, amelyikben nincsenek kasszások, csak robotok.

Azóta történt

Előzmények

  • Mondhat-e nemet a robot?

    Házassági ajánlatra, szexre, vagy úgy általában. Megtagathatja-e a gép a parancsot, ha emberi tulajdonságokkal ruházzák fel?

  • Az Amazon drónja kiszállította az első csomagot

    A technológia még tesztelés alatt áll, de a demonstráció jól sikerült, hamarosan gyorsuló ütemben bővítik a résztvevők számát.