Hirdetés

Új funkció az OTP okos ATM-jein

Az újítás lényege, hogy mások OTP-számláira is be lehet fizetni.

Az OTP Bank bejelentette, hogy az őszi újításaiknak egyik eleme, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően egyes ki-és befizetésre alkalmas okos terminálokon az ügyfelek mostantól már nemcsak saját, de más OTP-s számlákra is fizethetnek be készpénzt. Emellett novemberben több mint 100 fiókban vezet be tanácsadói időszakot a hitelintézet. Mindez azt jelenti, hogy a nyitvatartási idő utolsó két órájában az érintett fiókokban az olyan klasszikus pénztári ügyletek, mint a készpénz ki-és befizetések, a fiókok 24 órás zónájában elhelyezett okos ATM-eken keresztül lesznek elérhetők.

Hirdetés

„Az OTP Bank kiterjedt fiókhálózattal és aktív ügyfélkörrel rendelkezik. Az ügyfélviselkedési szokások változása miatt döntött úgy a hitelintézet, hogy a rutin tranzakciók helyett a komolyabb szakértői támogatást igénylő tevékenységeknek ad még inkább teret. Az ATM-ek funkcióbővítésén kívül készpénzmentes fiókokat is nyitottunk. Most pedig egy sikeres tesztidőszakot követően több mint 100 fiókunkban vezetjük be a tanácsadói időszakot. A változtatástól azt várjuk, hogy ügyfeleink még inkább megalapozott döntéseket tudnak hozni egy hitelfelvétel vagy egy befektetési termék kiválasztása előtt” – mondta Vörös Tamás, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

Az okos automaták száma folyamatosan növekszik, egy év alatt 15%-kal emelkedett, és jelenleg országszerte 232 készülék működik a hitelintézet hálózatában. A bank folyamatosan elérhetővé teszi ezeken a gépeken azt az új funkciót, amelynek segítségével az ügyfelek nemcsak saját számláikra, hanem más OTP-s ügyfelek számlájára is fizethetnek be készpénzt. Ahogy a saját részre történő befizetésnél, úgy ebben az esetben is azonnal jóváírásra kerül az összeg.

Az elmúlt hónapokban újabb olyan új típusú automatákat is forgalomba helyeztek, amelyek már érintéses funkcióval is rendelkeznek. Ezeknél a gépeknél a tranzakcióhoz elegendő a piktogrammal jelzett felülethez érinteni az erre alkalmas kártyát, majd a hagyományos módon megadni a PIN kódot.

Az érintett fiókok listája az alábbi linken található: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Kapcsolat/Fiokkereso.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények