Hirdetés

BME-hallgatók ötleteltek iPhone-alkalmazásokról az OTP Bank pályázatán

A cég a nyáron elindított egy kezdeményezést, az OTP Fórum Programot, mely összefogja azokat a banki fejlesztéseket, melyekhez a hitelintézet kikéri a lakosság és ügyfelei véleményét. Az első projekt az iPhone-ra szabott alkalmazások fejlesztésére vonatkozott. Első lépésként az iPhone-tulajdonosok egy csoportja fejthette ki, milyen banki alkalmazásokat használna szívesen ezen az eszközön. Ezt követte a BME-hallgatók számára kiírt pályázat, melynek keretében a bank azt kérte a hallgatóktól, mondják el, milyen funkciókkal látnák el egy piacvezető innovatív bank iPhone-alkalmazását.

Hirdetés

A zsűrizésben részt vett Kristóf Csaba, a Biztonságportál.hu főszerkesztője, Dén Mátyás András, az Opinion Leaders Kft ügyvezető igazgatója, dr. Charaf Hassan, a BME docense, valamint Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. A pályázatok értékelése során a zsűritagok a beérkezett pályázatok megvalósíthatóságát, újszerűségét, kidolgozottságát értékelték. Az „Álmodj saját iPhone-alkalmazást” nevet viselő pályázatra beérkező javaslatokat a bank részletesen megvizsgálja a megvalósíthatóság szempontjából.

Az első helyezett Tóth Szabolcs lett, a második Mádi Gábor, a harmadik Gál István, a különdíjat Kátai Imre József kapta.

OTP iPhone
Forrai Péter, az OTP Elektronikus Banki Igazgatóságának vezetője és az első helyezett, Tóth Szabolcs

A győztes pályamű egy gondosan felépített, sokrétű banki alkalmazást mutatott be, amely nagy hangsúlyt fektetett a banki világban különösen fontos biztonsági megoldásokra is. A pályázat győztese elutazhat a CeBIT 2011 informatikai kiállításra. Az első három helyezett pedig átvehetett egy-egy, a Magyar Telekom által biztosított iPhone 4G készüléket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények