Ingatlanhirdetési portálokat vásárol az OTP Csoport

Az OTP Otthonmegoldások Kft.-t az OTP Bank azért hozta létre, hogy egy teljes ingatlan adás-vételi lakásökoszisztémát alakítson ki.

A bank közleménye szerint OTP Otthonmegoldások Kft. feladata, hogy a felpezsdülő ingatlanpiacon a lakásmegoldást kereső ügyfelek számára az ingatlanvásárlást érintő, teljes ügyfélutat lefedő innovatív szolgáltatásportfóliót kínáljon.

A Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.hu megvásárlása ezen ökoszisztéma megvalósításának első komoly lépése, amellyel az OTP Csoport meghatározó szereplővé válik az online ingatlanhirdetési piacon – írják. A három jelentős portál megvásárlásával az egyedi látogatókat tekintve a második pozíciót szerzi meg az OTP Csoport. A tranzakció zárása 2022. március végén várható.

„Nagy örömünkre szolgál ez az akvizíció, hiszen már rövidtávon is hozzájárul ahhoz, hogy az ingatlanhirdetési piac meghatározó szereplőjévé váljunk. Ez az alapját képezi annak, hogy a fejlesztés alatt álló szolgáltatásainkkal minél több ügyfélnek tudjunk segítséget nyújtani a lakásvásárlással kapcsolatos kihívásaikban” – mondta Lipták Zsuzsa az OTP Otthonmegoldások Kft. ügyvezető igazgatója.

A Startlak.hu közel 15 éve segíti ügyfeleit ingatlan eladás, vétel és bérlés területén. A Költözzbe.hu egy dinamikusan fejlődő ingatlanhirdetési portál, az Újotthon.hu oldalon pedig az új építésű otthonok kínálatából válogathatnak az ügyfelek. A három weboldalon összesen több mint 100 ezer eladó és kiadó ingatlan hirdetése érhető el, és havonta másfél millió oldallátogatást történik.

A tranzakció részeként a portálok eddigi tulajdonosai és a teljes szakértői csapata is csatlakozik az OTP Otthonmegoldások Kft.-hez: „Nagy lehetőségnek tekintjük az OTP Csoporthoz való csatlakozásunkat. Biztosak vagyunk abban, hogy az új tulajdonos erőforrásaival és támogatásával új dimenziók nyílnak meg ingatlanközvetítő partnereink előtt, hozzájárulva ezzel egy egészséges verseny kialakulásához az online ingatlanhirdetési piacon. Célunk, hogy továbbra is kiemelkedő szolgáltatást biztosítsunk meglévő és leendő partnereink, valamint hirdető és ingatlankereső felhasználóink számára” – nyilatkozta Jenes Tamás az akvirált portálok tulajdonosainak képviseletében.

A tranzakciót követően a portálok egy ideig szinte változatlan módon elérhetőek lesznek, majd a lakásökoszisztéma létrejöttével a három portál egyesül. Az új oldal fejlesztése, az új funkciók beépítése folyamatos lesz – szerepel a közleményben.

Azóta történt

Előzmények