Pofátlan visszaélési kísérletre hívja fel a figyelmet az OTP Bank

A tájékoztató szerint nem csak az OTP Bank ügyfelei lehetnek érintettek.

Az elmúlt napokban az OTP Bank ügyfélszolgálatára jelentős számú bejelentés érkezett, arról, hogy ismeretlen elkövetők új módszerrel próbálják megszerezni az ügyfelek megtakarításait – szól a hivatalos közelmény.

Telefonon magukat a bank vezető tisztségviselőjének, Bucsek Gábor Csaba ügyvezető igazgatónak kiadó személyek azzal a megalapozatlan indokkal hívják fel az embereket, hogy számlájukat feltörték, vagy arról nagy összegű vásárlást kezdeményeztek. A sokszor hosszúra nyúló beszélgetések során azt kérik, hogy a probléma megoldása érdekében az ügyfelek telepítsenek egy programot az online bankolásra használt készülékükre. Ez az alkalmazás legtöbbször az AnyDesk.

Az elkövetők még arra is figyelnek, hogy a telefonkészülékek a bank ügyfélszolgálatának telefonszámához hasonló számot jelezzenek ki, ennek ellenére minden bank ügyfele érintett lehet, ugyanis az elkövetők nem tudják, hogy ki melyik banknál vezeti a számláját.

Az OTP kéri azokat, akik ilyen hívást kapnak, hogy a telefonáló kérése ellenére se telepítsenek alkalmazásokat készülékükre, mert segítségükkel az elkövetők jogosulatlan tranzakciókat hajthatnak végre.

Az OTP Bank ismét hangsúlyozza, hogy a bank soha nem kér telefonon az ügyfelektől bankkártya adatokat, illetve az online bankoláshoz szükséges azonosító adatokat sem. Ha ilyen hívást kap valaki, azonnal szakítsa meg a beszélgetést és hívja fel bankja ügyfélszolgálatát, hogy rákérdezzen a vitatott tranzakcióra.

Az OTP Bank az ügyben feljelentést tett.

Azóta történt

Előzmények