Örülhetnek az Ericsson-tulajdonosok

Hirdetés

Elégedettek lehetnek az Ericsson-tulajdonosok, az idén 57 százalékkal dráguló részvény kilátásai ugyanis tovább javultak, miután a mobilcég ma megjelent második negyedéves gyorsjelentésében a várakozásoknál jobb eredményről adott számot.

A társaság az erősödő keresletnek és a sikeres költségcsökkentési programnak köszönhetően 7,8 milliárd koronás (1,05 milliárd dolláros) adózás előtti eredményről adhatott számot, szemben az elemzők által előre jelzett 5,5 milliárd koronás nyereséggel. Visszatért az üzletág iránti bizalom – nyilatkozta a Reutersnak Carl-Henric Svanberg a társaság vezérigazgatója. A 3G-megrendeléseknek, a GSM-kapacitásbővítéseknek és a EDGE-fejlesztéseknek köszönhetően az Ericsson javuló eladási mutatókról és kilátásokról tudósíthatott, bevételei közel húsz százalékkal 32,6 milliárd koronára emelkedtek.

Örülhetnek az Ericsson-tulajdonosok, a jó gyorsjelentés ugyanis megfelelő stabilitást biztosíthat az árfolyamnak ahhoz, hogy biztonsággal zsebelhessék be az idén eddig 57 százalékkal dráguló részvényen képződött nyereségüket. A gyorsjelentést rendkívül kedvezően fogadta a részvénypiac, a cég papírjai a stockholmi nyitásban 10 százalékkal drágultak.

Azóta történt

Előzmények