Örök élet meg három nap

Hirdetés

Évtizedeken, sőt generációkon át képes biztonságosan megőrizni a rajta tárolt adatokat a Kodak legújabb fejlesztésű írható CD-je és DVD-je – állítja a márkanév használatára jogosult amerikai KMP Media LLC elnöke. A Kodak Preservation CD és Preservation DVD néven forgalomba hozott nyers adathordozók az írható CD-ket és DVD-ket (de leginkább az utóbbiakat) egyaránt sújtó eróziót, illetve az ebből fakadó adatvesztést igyekeznek akár több emberöltőn keresztül is kiküszöbölni.

A Kodak Preservation CD-k és DVD-k esetében a gyártó a hagyományosan alkalmazott, hőre, párára és nedvességre érzékeny, könnyen oxidáló fényvisszaverő réteget 24 karátos aranybevonattal helyettesíti, mindemellett több, különböző káros hatásoktól védő réteget helyez el a lemez felületén. A Kodak Preservation írható CD-k a vállalat szerint így nem kevesebb, mint 300 évig, a Preservation írható DVD-R korongok pedig hozzávetőlegesen 80-100 évig tárolják biztonságosan az értékes adatokat. Az arany fényvisszaverő bevonattal ellátott, rendkívül tartósnak bizonyuló adathordozók felülete is ellenállóbb a fizikai behatásokkal szemben; a lemezek felszíne a szabványos gyémántfejes karcolási tesztet 290 grammos nyomásig tűri mindenféle sérülés nélkül.

A kornak és fizikai behatásoknak ellenálló nyers CD-k és DVD-k hagyományos, CD-tokos kiszerelésben vagy 25 darabos hengeres gyűjtőben kerülnek forgalomba világszerte. A 24 karátos aranyréteg, illetve az alkalmazott védelmi technológiák miatt ezek az adathordozók vélhetőleg drágábbak lesznek hagyományos társaiknál, ám fogyasztói árukat mindeddig nem közölte a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kodak

Előzmények