A világ leggyorsabb adatbázisgépe már Magyarországon is tesztelhető


Közös Oracle Exadata demóközpontot hoz létre Budapesten az Oracle Hungary és stratégiai partnere a Sysman Zrt. A demóközpont a hazai érdeklődőknek illetve a környező országok ügyfeleinek nyújt lehetőséget arra, hogy saját adatbázisaikat teszteljék az adatbázisgépen, és meggyőződjenek arról, hogy a kimagasló teljesítményű rendszer milyen teljesítmény- és sebességnövekedést tud nyújtani számukra.

Az Oracle-Sun Exadata Database Machine Version 2 a világ leggyorsabb rendszere az Oracle adatbázisok futtatására, mind az adattárházak, mind pedig az online tranzakciófeldolgozás terén. A gyártó szerint a megoldást használó szervezetek kivétel nélkül nagyon jelentős javulást értek el, így például a román Banca Transilvania 30-szoros, a BNP Paribas 16-szoros, a bolgár M-Tel 10-72-szeres lekérdezésgyorsulásról számoltak be, a lengyel Allegro aukciós portál korábban 24 órás lekérdezése az Exadatán kevesebb, mint 30 perc alatt fut le.

A két cég a tesztközpontot olyan ügyfelek kiszolgálására szánja, akik nagy számítási igényű alkalmazásokkal rendelkeznek, és keresik a lehetőséget adatbázisaiknak gyorsítására, hatékony üzemeltetésére.

A demóközpont a Sysman Zrt. telephelyén kap helyet, ahol a tesztelésre bejelentkezett ügyfeleknek dedikált szakemberek nyújtanak segítséget. Az Oracle partnerspecializációs programja keretén belül Exadata specifikus tréningeket dolgozott ki, amelyeket a Sysman munkatársai végeztek el.

A demóközpontban a cégek saját adataikkal tesztelhetik a berendezést, így a kapott eredményeket összehasonlíthatják a saját hardverinfrastruktúrájukon végzett ugyanilyen mérésekkel. Ezek után a demóközpont munkatársai igény szerint segítséget nyújtanak a megvalósítási tanulmány elkészítéséhez.

A tesztelési lehetőségre már most nagy az érdeklődés, a demóközpont előjegyzése 2010 őszére már több hétre foglalt. Az igényeket a Sysman Zrt.-nél lehet jelezni.

Előzmények