Az Oracle leállítja a Sun virtualizációs technológiák fejlesztését

Nem fejleszti tovább az Oracle a Virtual Desktop Infrastructure (VDI), az Oracle Virtual Desktop Client (OVDC), valamint az Oracle Sun Ray szoftvert és hardvert az Oracle. Bár a döntés jelentős hatással bír számos vásárló és partner számára, az Oracle a hírt nem közleményben, hanem egy viszonylag eldugott dokumentumban (megtekintéséhez Oracle fiók szükséges) tette közzé, ami miatt többen is nemtetszésüket fejezték ki.

Hirdetés

A cég szerint azért döntöttek így, hogy a jövőben jobban összehangolják a virtualizációs eszközök fejlesztésébe fektetett munkát a társaság fő üzleti stratégiájával, és ezentúl az Oracle Secure Global Desktopra és az Oracle VM VirtualBoxra kívánnak fókuszálni.

A ZDNetnek nyilatkozó és a fenti megoldásokat jelenleg is használóknak egyáltalán nem tetszik a lépés. Egyikük szerint egyenesen nevetséges, hogy az Oracle az elmúlt években nem volt képes integrálni a Oracle VDI, Sun Ray és Oracle VM eszközöket, ezért a mai napig nem lehet hypervisorként használni az Oracle VM-et, most pedig ennek az elméleti lehetősége is megszűnt. Azt is szóvá tette, hogy „őszintébb és nyíltabb” kommunikációt várt volna el a cégtől ahelyett, hogy az egy eldugott dokumentumban hozza nyilvánosságra a döntést. Egy másik nyilatkozó szerint az Oracle ezzel nehéz helyzetbe hoz sok, a pénzügyi szektorban és az egészségügyben működő céget, melyek biztonsága és könnyű hordozhatósága miatt sokat fektettek a Sun Ray megoldásokba.

Az Oracle szerint a terméktámogatás nem szűnik meg, sőt, továbbra is lehetőség van az élő szerződések meghosszabbítására vagy akár új licencek vásárlására. A Sun Ray kliensekre leadható megrendelések legutolsó határidejét a cég nemsokára közzéteszi.

Azóta történt

Előzmények

  • Egyesíti erőit a Microsoft és az Oracle

    A két óriásvállalat a felhőszolgáltatások piacán próbálja együttes erővel felvenni a harcot a feltörekvő cégek ellen.

  • Gondolt már a Cisco szerverekre?

    (x) Magyarországon a Cisco jelentős ismertséggel és komoly ügyfélkörrel rendelkezik a hálózati eszközök piacán. Szerverkérdésben ugyanakkor - bár a céget egy nemrég közzétett Gartner jelentés is a három vezető gyártó közé sorolta a blade szerverek piacán - sok hazai IT szakember csak most ismerkedik a Cisco-val, mint szervergyártóval.

  • Gigafrissítés érkezik az Oracle-től – félszáz Java-folt is jön

    A javítások kiadása természetesen öröm – ám a negyedéves ciklus következtében számítani lehet rá, hogy júliusban még több patch jön ki.

  • Bemutatta új szervereit az Oracle

    Az új M5 és T5 az Oracle szerint egyszerre jóval gyorsabb és olcsóbb is IBM-es konkurenseinél.