Oracle: fejlettebb lett a Grid Control

Hirdetés

Az Oracle bejelentette, és már az összes támogatott Linux-platformon elérhetővé is tette a nemzetközi kereskedelmi forgalomban az Enterprise Manager 10g 2-es verzióját, amely az üzemeltetés munkaigényének és költségeinek csökkentését ígéri számos új felügyeleti, működésfigyelési és automatikus konfigurálási funkcióval, leegyszerűsítve az alkalmazások, szolgáltatások és infrastruktúrakomponensek telepítését és használatát a grid computing környezetekben.

Az Enterprise Manager most megjelenő változatának új felügyeleti beépülő moduljai a nem Oracle-termékek működésének figyelését és diagnosztizálását is lehetővé teszik: BEA WebLogic (a 7.0-s verziótól); F5 Networks BIG-IP Server Load Balancer (a 9.0-s verziótól); IBM WebSphere (az 5.0-s verziótól), illetve a NetApp hálózati tárolórendszerei. További beépülő modulok megjelenése is várható, például a beépített tűzfalfunkciókat kínáló Check Point Software VPN-1 Pro és a Juniper Networks tűzfalai.

Az új verzióban található Grid Control komponens, amely az Enterprise Manager rendszerfelügyeleti termékcsalád legismertebb tagja, kiterjedt szolgáltatásfelügyeleti funkcióival segíti az informatikai erőforrásoknak a szervezet üzleti céljait optimálisan tükröző hasznosítását, és most már az Oracle alapú gridekben működő nem Oracle-termékek működését is felügyeli. Ezzel a szolgáltatással a rendszergazdák optimalizálhatják az összetett folyamatokat, automatizálhatják a munkaigényes manuális feladatokat, a könnyen kezelhető webes konzolról pedig követhetik a rendszerek pillanatnyi teljesítményét, és felügyelhetik működésüket.

A szolgáltatások műszerfalnézete (Service Dashboard) kiváló eszköz lehet ahhoz, hogy az informatikai részleg illusztrálja szerepének súlyát a szervezet működésében; emellett lehetővé teszi az eredményesebb költségtervezést is. A Grid Control összehangolja a többrétegű alkalmazások telepítését és hibajavítását a sok számítógépből és szoftverrétegből álló összetett rendszerekben, segíti, hogy a munkatársak mindig bevizsgált, letesztelt és a vállalati szabványoknak megfelelő rendszerpéldányokkal dolgozzanak. Azoknál a szervezeteknél, ahol a vállalati gridet egységesen Linuxra alapozták, a Grid Control szabályozza és folyamatosan aktualizálja a teljes alaptechnológiai infrastruktúrát, így kevésbé van szükség más gyártók rendszerfelügyeleti eszközeire.

Azóta történt

Előzmények