Optimista az Intel

Hirdetés

Az Intel jó úton halad afelé, hogy az elmúlt két év után az idén is két számjegyű növekedést érjen el – mondta a chipgyártó szokásos tavaszi elemzői tájékoztatóján Paul Otellini, aki két hét múlva veszi át az elnök-vezérigazgatói posztot a leköszönő Craig Barrettől. A siker záloga, hogy még a nehéz időszakokban sem szabad visszafogni a befektetéseket, a növekedés nem jön magától – hangsúlyozta Otellini.

Az Intel nem módosította előrejelzését. A vállalat a múlt hónapban azt jósolta, hogy a második negyedéves árbevétel 8,6 és 9,2 milliárd dollár között lesz. Az év egészére az elemzők 37,9 milliárd dolláros forgalom mellett 1,56 dolláros részvényenkénti profitot várnak. Tavaly az árbevétel 13,5 százalékkal, 34,21 milliárd dollárra, 2003-ban pedig 12,5 százalékkal 30,14 milliárd dollárra nőtt.

Otellini külön kiemelte a noteszgépekhez kínált – vezérlő lapkakészletet, mikroprocesszort és vezeték nélküli hálózati vezérlőlapkát tartalmazó – Centrino mobil platform sikerét. A piacnál több mint kétszer gyorsabb növekedést ért el e termék – mondta. Ma az Intel által gyártott chipek 31 százaléka hordozható számítógépekbe kerül, míg 1999-ben ez az arány csupán 17 százalék volt.

Otellini május 18-án lép Craig Barrett helyébe, aki pedig Andy Grove-ot váltja az igazgatótanács elnöki székében.

Azóta történt

Előzmények