OptiLAN: mobilizált vállalati hálózat a Vodafone-tól

Hirdetés

A Vodafone Magyarország Rt. a héten vezette be a vállalatoknak kínált Vodafone OptiLAN szolgáltatást, mely gyors és költséghatékony távoli elérést biztosít a kiemelt vállalati alkalmazásokhoz.

A Vodafone OptiLAN a vállalat Microsoft Exchange, illetve Intranet rendszerét és a végfelhasználó laptopját a Vodafone mobilhálózatán keresztül köti össze oly módon, hogy a LAN hálózatokban megszokott sebességű felhasználást tesz lehetővé. A vállalatnál telepített szerver és a felhasználó számítógépén futó szoftverek biztosítják a titkosított adatforgalom tömörítését és optimalizálását, ami jelentősen csökkenti az átvitt adatmennyiséget és így a költségeket. A megoldás – állítja a Vodafone független mérésekre hivatkozva – háromszor gyorsabb a más magyarországi mobilszolgáltatók által nyújtott EDGE-alapú vállalati hozzáféréseknél és ötször gyorsabb a hagyományos GPRS technológiánál.

A Vodafone Magyarország most 30 napos díjmentes tesztelési lehetőséget kínál a Vodafone OptiLAN kipróbálására közép- és nagyvállalati ügyfelei számára. A sikeres teszt után felhasználónként egyszeri nettó 49 800 forintért vagy 24 havi részletfizetéssel, havi nettó 2580 forintért vásárolható meg a csomag szoftverlicence. A szolgáltatáshoz szükség van vodafone-os mobil-előfizetésre és egy Vodafone Mobile Connect adatkártyára – ez utóbbi akár 70 forintért is beszerezhető. A Vodafone OptiLAN Magyarország egész területén és több mint 50 országban igénybe vehető.

Azóta történt

Előzmények