Az Opera Mini a császár


A GetJar, a világ legnagyobb független, mobil eszközökre használható alkalmazásokat kínáló online boltja bejelentette, hogy az Opera mobilos változatát, a Minit több mint 25 millióször töltötték le eddig, s ez a GeJar állítása szerint világcsúcs az online boltokban elérhető mobilos alkalmazások között.

A 2004-ben alapított GetJar igen népszerű a mobil eszközök tulajdonosai körében, mivel mérhetetlen mennyiségű alkalmazást és játékot kínálnak ingyen is a Java, a Symbian, a Windows Mobile, a BlackBerry, a Palm és a Flash Lite alapú készülékekre.

A platformfüggetlen, Java alapú Opera Mini népszerűsége igen figyelemre méltó: a jelentés szerint a 4.2-es verziót az elmúlt egy évben 7,5 milliószor töltötték le, ezzel ebben az időszakban az öt legnépszerűbb alkalmazás egyike a GetJar kínálatából.

Különösen érdekes ez annak tükrében, hogy a kétszáz országban jelenleg körülbelül 50 ezer szoftvert kínáló GetJar a világ egyik legfontosabb piacán (főként az Apple App Store-ja miatt), az Egyesült Államokban szinte teljesen ismeretlennek számít.

Azóta történt

Előzmények