iOS-ra is megjelent az Opera Mini 6

Hirdetés

Elkészült és ingyenesen letölthető az App Store-ból az Opera Mini 6 böngésző Apple iOS operációs rendszeren futó változata – jelentette be ma az Opera Software. Ez a norvég cég mobilos kliensének első olyan változata, amely az iPadek és az iPhone 4 nagyobb felbontású kijelzőjét ki tudja használni. A program minden esetben a készülék jellemzőihez igazodó felhasználói felülettel jelentkezik.

Ahogy azt annak idején mi is megírtuk: tavaly áprilisban az Opera Mini a rivális böngészők közül elsőként jelent meg az Apple alkalmazásboltjában. Az, hogy Steve Jobs cége végül „beengedte” a mobiltelefonos környezetben legnépszerűbbnek számító browsert az App Store-ba, kisebb szenzáció volt, hiszen korábban az Apple mindig ügyelt arra, hogy saját termékeinek – jelen esetben a Safarinak – versenytársait a saját platformjától távol tartsa. A Mini 5-öt az első nap több mint egymillió alkalommal töltötték le.

Az új, 6-os verzió gördülékenyebb nagyítást és görgetést tesz lehetővé, valamint egy megosztás gombot és némileg átdolgozott felületet kapott. Ahogy az megszokott: a böngésző a hatékony szerveroldali tömörítésnek köszönhetően látványosan képes spórolni az adatforgalommal.

Azóta történt

Előzmények