Letölthető az Opera 10 végleges változata

Ahogy azt még az kiadásra jelölt változatok (RC) megjelenése előtt megígérték, az Opera Software ma elérhetővé tette böngészője 10-es verziójának végleges változatát.

Hirdetés

A tesztváltozatokhoz képest a final nem hozott semmiféle különleges meglepetést, az utóbbi időszakban már csak hibajavításokkal foglalkoztak a fejlesztők. A legfontosabb újdonságok a 9.6-os verzióhoz képest: az új Presto renderelő motor miatt a leírás szerint sokkal gyorsabb lett a weboldalak megjelenítése, az Opera Miniből átvett Opera Turbo technológia, ami a sávszélességigényt mérsékli jelentősen, illetve a megjelenés, a kezelőfelület is változott némiképp – határozottan előnyösen. Az Opera 10-ről korábban részletes tesztet tettünk közzé.

Az Opera 10 letölthető a fejlesztő – jelenleg kissé dadogó – weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények

  • Az Opera Mini a császár

    A roppant népszerű GetJar jelentése szerint csúcsot döntött az Opera mobilos böngészője.

  • Itt az Opera nagy dobása, az Opera Unite

    Világ internetezői, egyesüljetek! – mondja a norvég cég, amely új szolgáltatásával fel akarja számolni az internet hierarchikus rendszerét. Ez lenne a Web 5.0?

  • Leteszteltük az Opera 10 bétáját

    A napokban jelent meg a norvég böngésző legfrissebb változata, az Opera 10 béta. A cikkben bemutatjuk az újdonságokat, szubjektív észrevételekkel és háttér-információkkal vegyítve. Lássuk, mit várhatunk majd az új verziótól!

  • Felturbózta a böngészés sebességét az Opera

    Az egy hónapja bejelentett sebességjavító megoldás béta-változata már letölthető, kipróbálható.