Hétfőn OpenStreetMap Meetup

A novemberi rendezvény témái: Mapillary + GTFS + helymeghatározás

A legújabb találkozón három előadásra lehet számítani, az első előadás angolul lesz, a többi magyarul!

Hirdetés

Indításként Christopher Beddow: beszél Enhancing Maps with Mapillary címmel, ahol azt mutatja be, hogy az utcaképkészítő alkalmazásban, milyen újítások várhatóak: „Mapillary allows an OSM user to make better maps, faster, and more accurately than before. New features and tools from Mapillary will soon be available in OSM iD editor, while over 100 million photos have been added to Mapillary this year to allow for better mapping.”

Szalai Kálmán (KAMI) előadásának címe: Külső adatok (GTFS, UIC, boltok) félautomatikus importálása az OpenStreetMap-be. A rezümé szerint a téma: „Rengeteg fajta adatforrás érhető el, amellyel az OpenStreetMapben lévő adatok kiegészíthetők. Azonban ezeknek az adatoknak a felhasználási engedélyeztetése OpenStreetMap szempontjából nem mindig egyszerű és egyértelmű. A felhasználható adatok importálása az OpenStreetMap adatbázisba is összetett feladat, figyelni kell a már meglévő adatokra: csak a megfelelő adatok és új POI-k kerüljenek fel, ne legyenek duplikációk. Ráadásul az OpenStreetMapben lévő adatok sem konzisztensek. Az egymás közelében hasonló tulajdonságú POI-k közül biztos, hogy jót kívánunk szerkeszteni? Mi az OpenStreetMap-be importálásnak a menete? Ki hagyja jóvá, kikkel lehet konzultálni? Számos kérdés, amelyek megválaszolása egyáltalán nem triviális. Ebben az előadásban összefoglalom tapasztalataimat, eddigi importálásokat, az ezzel kapcsolatos terveimet, valamint bemutatom azokat a munkafolyamatokat és az egyszerű pythonos eszközöket, amelyeket készítettem a feladat megkönnyítésére.#Importálás, #Python, #Overpass, #JOSM, #Közösség”

Harmadikként Kolesár András Műholdas helymeghatározás centiméteres pontossággal című előadását lehet meghallgatni: „Miért van szükség OpenStreetMap felméréshez centiméteres pontosságra? Hogyan érhető el százszor pontosabb pozíció a szokásos műholdas helymeghatározáshoz képest? Elterjedhet-e ez a technológia szélesebb körben?”

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagyni, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan a társaság átvonul a közeli sörözőbe. A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat, 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A. Tömegközlekedéssel: a pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig, vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

  • Veletech: Open Source Community

    Nem lehet egyértelműen kimondani, hogy a zárt, vagy a nyílt rendszerek jobbak, előnyök és hátrányok is akadnak. Persze a standon állók az utóbbiban hisznek.

  • Térképkészítés kezdőknek

    Legyen önkéntes térképész, ismerje meg a legnagyobb online közösségi térkép – az OpenStreetMap – készítéséhez szükséges eszközöket és szabályokat!