Olimpiai főpróbát tart a Lenovo

Hirdetés

Bár az esemény kezdetéig még több mint két hónap hátra van, lassan a pekingi olimpia teljes infrastruktúrája készen áll a bevetésre – a stadionok és más olimpiai létesítmények, az azokat összekötő úthálózat és a közműinfrastruktúra mellett éppúgy igaz ez informatikai háttérre, melyet a XXIX. Nyári Olimpiai Játékokra Kína legnagyobb PC-gyártója, a Lenovo épít ki. Az informatikai infrastruktúra mostanra gyakorlatilag teljesen elkészült, így már június első felében sor kerülhet a játékok főpróbájára – legalábbis ami az informatikai rendszereket illeti.

A Lenovo beszámolója szerint a cég a pekingi nyári játékok során nagyjából 30 ezer informatikai berendezést – noteszgépet, asztali PC-t, monitort vagy szervert – állít szolgálatba, melyekhez 580 mérnök nyújt helyszíni technikai támogatást. Akárcsak az eszközök működését, úgy a szakemberek felkészültségét is próbára kívánják tenni annak a június 10-től 12-ig tartó háromnapos főpróbának a keretén belül, mely az előírások szerint megelőzi majd az augusztus 8-án kezdődő és tizenhét napon át folyamatosan, a nap 24 órájában tartó éles üzemet.

Kínában az olimpiai idejére pártutasítás szerint minden rendszernek gördülékenyen és jól kell működnie, az ázsiai országban ezért rendkívül komolyan veszik az ilyesfajta főpróbákat. A júniusi „kettes számú technológiai próbát” ezért a pekingi olimpia szervezőbizottsága is szemlézi majd. A próbán nem csak a szokásos terheléses teszteket futtatják, hanem minden lehetséges „informatikai vészhelyzetet” igyekeznek majd szimulálni, beleértve a rendszerből meghibásodás vagy lopás (sic!) miatt kiesett hardverek, a számítógépes betörés vagy az áramszünetek okozta fennakadásokat is.

Azóta történt

Előzmények