Olcsóbb internetes tévé a T-Online ügyfeleinek

A díjcsomagok árának módosítása után kedvezményesebb havi díj fejében élvezhetik a digitális műsortovábbító rendszerek közül az egyik legígéretesebbnek számító internetes televíziózás (IPTV) nyújtotta előnyöket a T-Online új, illetve hűségnyilatkozattal nem rendelkező meglévő előfizetői. A DSL-alapú technológia, melyet hazánkban is T-Home márkanéven vezetett be több mint másfél éve a szolgáltató, eddig csigalassúsággal terjedt: a nem megfelelően felkészített hálózat és a gyér érdeklődés miatt mindeddig nagyjából csupán 13 ezer ügyfelet gyűjtött magának hazánk legnagyobb és jelenleg még egyetlen lakossági IPTV-szolgáltatója.

Az előfizetői bázis bővülésének egyik kulcsa lehet a T-Online május 14-től életbe léptetett új árképzése, melyben a legnépszerűbb díjcsomagok ára jelentősen mérséklődött, így ettől az időponttól az akció visszavonásáig a 29 tévécsatornát biztosító T-Home Alap csomag ára bruttó 3190-ról 2690-re, a 49 csatornát nyújtó T-Home Családi csomag havi előfizetési díja bruttó 4690-ről 3890-re, a 64 csatornát magába foglaló T-Home Extra csomag havi díja pedig bruttó 6990-ről 6390 forintra mérséklődött. Ezzel együtt olcsóbb lett a telefonszolgáltatást, ADSL-előfizetést és IPTV-szolgáltatást egyszerre tartalmazó T-Home Tripla csomag is.


Az elektronikus műsorújság csak egy a T-Home kényelmi funkciói közül

Az IPTV szolgáltatás csak egy év hűségnyilatkozat aláírása mellett, meglévő vagy új T-Online ADSL-előfizetés mellé kérhető a fenti árakon. A technológia – akárcsak eddig – más internetszolgáltató ADSL-előfizetésével társítva műszaki okok miatt nem vehető igénybe, ugyanakkor nem kötelező egyúttal T-Online ADSL-t is rendelnie az ügyfélnek, ez esetben azonban a régi árakkal kell számolnia.

A mostani árcsökkentés hatására egyes IPTV-csomagok jelentősen olcsóbbak lettek, mint az ugyanazon cégcsoporthoz tartozó T-Kábel digitális csomagjai, igaz, utóbbi szolgáltatás járulékos költségei alacsonyabbak (például nem kell hozzá telefonvonalat fenntartani). A T-Home viszont több kényelmi funkciót kínál, így az elektromos műsorújság mellett többek közt lehetőség van az adások megállítására és visszatekerésére (timeshift), a programozott felvételre (melyet akár távolról, webes felületen is be lehet állítani), illetve az előfizetők rendelkezésére áll egy több száz filmet tartalmazó videotéka is.

Magyarországon eddig kizárólag a T-Online indított kereskedelmi IPTV-szolgáltatást, noha a TVnet a T-Home elindulásával szinte egy időben megkezdte a lakossági tesztüzemet. Nem hivatalos információk szerint Magyarország második legnagyobb vezetékes telekommunikációs szolgáltatója, az Invitel is teszteli az IPTV rendszert saját hálózatán. Az új szolgáltatással kapcsolatban szerettünk volna továbbiakat is megtudni a cég kommunikációs részlegétől, megkeresésünkre azonban egyelőre nem érkezett válasz.

Azóta történt

Előzmények