Hirdetés

Magyar pályázat az okos városok fejlesztése érdekében

Az okos városi megoldásokra vonatkozóan hirdet pályázatot az Okos Jövő Innovációs Klaszter.

A Klaszter bejelentette, hogy pályázatot hirdet augusztus 23. és október 9. között Smart City Micro Solutions 2016 néven. Az első díjat elnyerő pályázó a tárgynyereményen felül lehetőséget kap ötletének prezentálására a Smart Future Lab Zrt. képviselői, és a Befektetési Bizottság előtt, amelynek folyománya lehet egy maximum 50 millió forint összegű magvető befektetés és az ezzel járó inkubációs/akcelerációs szolgáltatásainak igénybevétele közös vállalkozás keretein belül.

A kiírás szerint a pályázat célja az innovációs hajlam ösztönzése és erősítése, valamint a városok minőségi fejlesztése és támogatása a mikromegoldásokon keresztül. A Klaszter fontosnak tartja támogatni a hazai innovációt, ezért olyan ötleteket várnak a szervezők, amelyek újdonsággal és a felhasználók részére gyakorlati haszonnal rendelkeznek.

A szervezők az

 • okos mérés
 • okos hálózat
 • okos város
 • elektromos közlekedés
 • ICT és IoT megoldások a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés szolgálatában

témakörökben várják a pályamunkákat.

A pályázaton bármely kis-és középvállalkozás, egyéni vállalkozó, valamint főiskolai/egyetemi hallgató részt vehet, utóbbiak pedig csoportosan is benyújthatják pályázatukat. A pályázatokat 2016. augusztus 23-tól október 9. éjfélig várja a zsűri a palyazat@okosjovo.com címre.

Az elbírálás szempontjai között szerepel az innovációs jelleg, az ötlethez kapcsolódó hatásvizsgálat, a fenntarthatóság és gazdasági megvalósíthatóság, felhasználói érték, illetve a kreativitás. Az értékelést szakmai zsűri végzi, melynek tagjai a az Okos Jövő Innovációs Klaszter vezetősége által delegált tagokból, valamint a Smart Future Lab Zrt. képviselőiből állnak. Az értékelés határideje 2016. október 14.

A legeredményesebb három munkát a zsűri 100-250 ezer forint értékű tárgynyereménnyel jutalmazza. A díjak átadására 2016. október 21-én az Okos Jövő innovációs Klaszter által szervezett Smart Future Forum 2016 konferencián kerül sor ünnepélyes keretek között, ahol röviden be is mutathatja a nyertes az ötletét.

Információk a Smart City Micro Solutions 2016 pályázatról

A Smart City Micro Solutions 2016 pályázati kiírás a www.okosjovo.hu ,,Pályázatok” menüpontjában érhető el. A jelentkezési feltételekről, a részvételi és adatkezelési szabályzatról bővebben a következő elérhetőségen tájékozódhat: www.okosjovo.hu/microsolutions.zip

A Smart City Micro Solutions 2016 Facebook elérhetősége a következő linken található: https://www.facebook.com/events/1682727845386732/

Azóta történt

Előzmények

 • Tízmilliárdok a vidéki internetfejlesztésre

  Minden országban, így nálunk is vannak olyan gyéren lakott országrészek, ahol üzleti alapon nem éri meg a fejlesztés. Ezen csak támogatással lehet segíteni.

 • A Nokia IoT-pályázatot hirdet

  A Nyílt Innovációs Kihívás 2016 a a hálózatba kapcsolt gépjárművek, digitális egészségügy és egyéb ágazatok terén keresi a fejlesztőket.

 • Hackelhető közlekedés

  A biztonsági kutató szerint az okos városok eszközeinek védelme alapvető beállításokon is múlik, különös gonddal kell eljárni.