Korlátlan OneDrive és Office 365 egyhavi internetadó árából

Az Office 365 előfizetői korlátlan tárhelyet kapnak a OneDrive képében - jelentette be a Microsoft Office blogon a redmondi vállalat. A lépés a többi felhőszolgáltatót is hasonló lépésre késztetheti, ami a piac jelentős átrendeződésével is járhat. „A költözés” nehézségeit akár feledtetheti is a végtelen rendelkezésre álló terület, illetve az extra szolgáltatások.

Hirdetés

A Microsoft lépése a néhány hónappal ezelőtt történt 25 GB-ról 1 TB-ra történő bővítés után elsősorban formális, de ezzel a cég pontot tesz egy számháború végére. A „mostantólt” úgy érdemes értelmezni, hogy az „elkövetkező hónapokban”. Elsőként az O 365 Home, a Personal és a University előfizetéssel rendelkezők fiókja frissül, csak ezek után következik a többi előfizetéstípus.

Az üzleti előfizetők már néhány napon belül látni fogják a változásokat ígérő „mérföldkövet”, az első korlátlan tárhelyre azonban 2015 elejéig várni kell. Erre a Microsoft szerint azért van szükség, mert az ilyen horderejű változásokat a szerződések értelmében előre be kell jelentenie a partnerek felé.

Aki nagyon türelmetlen, a preview.onedrive.com oldalon némi hírlevélért cserébe megpróbálhat a lista elejére kerülni, ezzel valamivel hamarabb lehet kibővíteni az amúgy sem apró területet.

Ahogy arról az IT café is beszámolt, a Microsoft idén több, mint 4 milliárd dollárt fektetett adatközpontokba, így már 19 ilyen egységük van, ezzel jelenleg világelsők a lakossági felhőszolgáltatók között.

A legolcsóbb, Home verzió 5 asztali gépen, illetve 5 mobileszközön (összesen 5 fiókhoz rendelhető tehát) működhet telepítve (illetve nyilván bárhonnan elérhető online), havidíja háromezer forint. Minden felhasználónak jár a végtelen terület, így tehát optimális esetben az egy főre jutó költség mindössze hatszáz forint, ami kevesebb, mint a tervezet szerinti, havonta fizetendő internetadó maximuma. És a netadóval ellentétben ez a csomag tartalmazza a Word, az Excel, a PowerPoint, a OneNote, az Outlook, a Publisher és az Access telepíthető verzióit is.

Azóta történt

  • Itt az ingyenes Microsoft Office mobilra

    A Microsoft is belép a freemium szoftverekkel operáló vállalatok sorába. Eddig csak az Office 365 előfizetés mellé járt a hordozható eszközökre szánt irodai csomag.

  • Szép a matek, de ma még kicsit bűzlik

    Az Azure és Office365 előfizetéseket (szinte) ingyen adja a Microsoft nagyvállalati partnereinek, hátha ráharapnak. Így azért mást jelentenek a számok.

  • Újdonságok az Office 365-ben

    Újabb funkciók, szolgáltatások érhetőek el a Microsoft felhős szolgáltatásában.

Előzmények

  • Microsoftos felhőre ment a Debreceni Egyetem

    A felhőalapú levelezést és az Office 365 szolgáltatásait minden debreceni egyetemista ingyenesen veheti igénybe a Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagjának köszönhetően.

  • Tárhelyet duplázott és árat csökkentett a Microsoft

    A OneDrive-ban júliustól már 15 gigabájt jár ingyenesen, az Office 365 előfizetői pedig egy terabájtos tárhelyet használhatnak.