A hétvégén lesz a WRO robotverseny hazai döntője

A Edutus Főiskola június 8-9. között Tatabányán rendezi meg a World Robot Olympiad robotépítési és -programozási verseny nemzeti döntőjét, a tét a thaiföldi világversenyre való kijutás.

A WRO egy nemzetközi robotprogramozási verseny, amelynek célja, hogy a gyerekeket és a fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

Hirdetés

A versenyen 400, 8-25 év közötti fiatal vesz részt, akik 135 darab 2-3 fős csapatban indultak, 100 csapatvezető irányításával. A feladat, hogy megépítsenek és beprogramozzanak egy LEGO robotot, ami végrehajtja a kiírásban szereplő feladatot. Az idei téma: az élelmiszer fontos ügy.

2017-ben a WRO LEGO Robot verseny Magyarországon bekerült az oktatásért felelős miniszter által anyagilag támogatott tanulmányi versenyek közé, mely óriási előrelépés a célok eléréséhez és a meglévő szakképzett munkaerőhiány csökkentésére is – írják a szervezők.

WRO - Tatabánya
[+]

Külön kiemelik, hogy 2019-ben Európában először Magyarországon kerül megrendezésre a WRO világdöntője, melynek Győr városa ad majd otthont 2019. november 8-10. között.

Mint annak idején beszámoltunk róla, a tavalyi világdöntőn a magyar InnoRobot-X csapata kiemelkedő teljesítménnyel kategóriájában a második helyet szerezte meg.

Regisztrálni a verseny oldalán lehet.

Azóta történt

Előzmények