Ismét a WoW-játékosokat támadják

  • (f)
  • (p)
Írta: IT café | 2016-08-04 08:28 | Forrás: G Data

Elég egy kódot bemásolniuk a chatablakba, és végignézhetik, ahogyan kirabolják a karaktereiket.

A World of Warcraft játékosait nem először veszik célba a kiberbűnözők, a fiókok feltörése, a játékbeli tárgyak eltulajdonítása már régóta terheli a közösséget – írja közleményében a G Data biztonsági cég.

A legújabb támadási mód kivitelezése során a bűnözők átverésre alapoznak. Azt ígérik, hogy a játékos egy értékes játékbeli tárgyat kaphat, és ehhez nem kell mást tennie, mint egy kódrészletet bemásolnia a chatablakba.

G Data - WoW
[+]

Ám ha ezt megteszi, az áldozat gyakorlatilag átadja a saját grafikus kezelőfelületének irányítását a támadó részére, majd végignézheti, ahogy a támadó szó szerint kirabolja a karakterét anélkül, hogy bármit tudna tenni ez ellen.

G Data - WoW

A G Data információi szerint a most felfedezett sérülékenységet a World of Warcaft interfészének alapját képező LUA szkript keretrendszer korábban nem dokumentált hibája okozza, amely lehetővé teszi, hogy a támadó átvegye az áldozat számítógépének irányítását anélkül, hogy az bármilyen bővítményt telepítene.

Hogyan védekezhetnek a WoW játékosok?

A legfontosabb, hogy a chatablakba nem szabad ismeretlen kódokat bemásolni. Emellett érdemes körültekintően eljárni, ha harmadik féltől származó bővítményeket szeretne valaki telepíteni – a már korábban telepített bővítményeket pedig folyamatosan naprakészen kell tartani.

A konkrét sérülékenységet kizárólag a gyártó Blizzard foltozhatja be, de a cég már jelezte, hogy a következő frissítéssel ez hamarosan megtörténik.