Apró frissítésekkel érkezett a Vivaldi új verziója

Lassan, lépésről lépésre épül a böngésző, a koncepció változatlan.

A Vivaldi marketingjének fontos eleme, hogy minden kisebb alverziót is beharangoznak, így történt ez most is, amikor ma kiadták az 1.15-ös verziót, mely csak apróbb újításokat tartalmaz.

Hirdetés

A frissítések két fontosabb eleme közül az egyik a dizájnt érinti, bővítették a témaválasztás lehetőségét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy testreszabhatóbbá vált, több egyedi lehetőséget kínálnak. A Vivaldi dizájntervezője kiemeli, hogy mindez összhangban van a böngésző mögött álló általános koncepcióval – melyet még az Operából hozott át Jon Stephenson von Tetzchner –, mely szerint az alkalmazás legfontosabb attribútuma, hogy a felhasználók minden területen, minden funkciónál maguk alakíthassák a megjelenést és a működést.

Ugyanilyen okból bővítették a könyvjelzőzés lehetőségét: eddig ezeket négy helyről lehetett elérni (panel, menedzser, könyvjelző eszköztár, gyorshívó), most ezt azzal egészítették ki, hogy a főmenüből is hozzá lehet férni.

Vivaldi
[+]

Ezeken kívül még néhány – valóban apró – frissítés jelent meg: a képernyőfelvétel beállításai megmaradnak újraindítás után, teljes képernyős módban könnyebb lesz bizonyos funkciókat elérni (szintén az Operából jön az a törekvés, hogy a Vivaldi a hard core userek által annyira kedvelt billentyűparancsok széles tárházát biztosítja), illetve kijavították HTML5 Audio alkalmazásában korábban előjött hibákat.

Azóta történt

Előzmények