Végre Japán is előáll saját, tévébe való, nagyméretű OLED kijelzővel

A JOLED 55 hüvelykes 4K felbontású megjelenítője mostanában debütál a nagyközönség előtt.

Hirdetés

A JOLED (korábban Japan OLED) nevű vegyesvállalat megalapításával a Sony, a Panasonic, a Japan Display és a INCJ célja az volt, hogy Japánban fejlesztett és gyártott OLED kijelzőkkel álljanak elő, így például televíziókba is szerelhető panelekkel.


[+]

Régóta várunk már arra, hogy a JOLED gurítson valami komolyabbat, mert eddig inkább az ígéretek terén csillogtattak figyelemreméltó erényeket. Most viszont a jelek szerint megtörhet a jég, ugyanis a cég bejelentette, hogy bemutatja OLED termékpalettáját, méghozzá a Finetech Japan nevű eseményen.


[+]

Többek között egy 55 hüvelykes, 4K felbontású megjelenítőt, amely alkalmas lehet arra is, hogy televíziókba építsék be, így törve meg az LG jelenlegi hegemóniáját. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor és milyen márkájú termékekbe kerülhet be, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy valami megmozdult, ami az árak csökkenését vonhatja maga után. Emellett a cég standján kiállítottak egy JOLED OLED panellel ellátott ASUS ProArt PQ22UC típusjelzésű monitort, amelynek a tömeggyártása hamarosan megkezdődik, és a tervek szerint a következő év tavaszán meg is lehet majd vásárolni.