Végre: független fejlesztők felé nyit a Visa

A Visánál úgy látták, nem érdemes tovább várni, hogy a Stripe, vagy akár az Apple Pay és a Samsung Pay szolgáltatásai elérjék azt a penetrációt, ahol a többségnek már nincs szüksége bankkártyára a fizetéshez, ők pedig kimaradjanak a buliból.

Hirdetés

Az új Visa Fejlesztői platform óriási lépés még úgy is, hogy érzésre néhány évvel korábban kellett volna megjelennie. A pénzügyi szolgáltató mindenesetre nem aprózta el az indulást: 150 különböző Visa rendszerhez férhetnek hozzá a programozók az API-kon keresztül, így a Visa checkout, a Direct, illetve többek között természetesen sandboxing lehetőségeket is kapnak a fejlesztők.


[+]

A cél a teljes ökoszisztéma megnyitása a független fejlesztések irányába, nagy múltú pénzügyi megoldásról lévén szó azonban nem lehet kapkodni, a tegnapi bejelentést több évnyi megfeszített munka előzte meg, derül ki a közleményből. A most elérhető alkalmazásprogramozási interfészek mellett hamarosan újabbak is érkeznek, minden bizonnyal tartogatnak még meglepetést az idei MWC (február 22-25) idejére is a vállalatnál.

Azóta történt

Előzmények