Lengyelországba költözik a Vatera

Teljesen megújul és Lengyelországba költözteti szervereit a Vatera – tudta meg a minuszos.hu. Az értesülést a Csupor Erik helyére februárban került Kolláth Klára, az Allegroup.hu Kft. ügyvezetője megerősítette, aki azt is elmondta, hogy radikálisan megújítják a 2000 óta folyamatosan fejlesztett, de ilyen mértékű átalakuláson még át nem esett online piacteret, amelynek eredményeit ősztől tapasztalhatják meg a felhasználók.

Hirdetés

A portál értesülései szerint a nemzetközi cégcsoport vezetése úgy döntött, hogy az új felhasználói igényeket egy teljesen új, az Allegro csoport lengyel tagjánál, az allegro.pl-nél már egy hónapja működő platform bevezetésével elégíti ki. Ezért kerülnek Lengyelországba a Vatera szerverei, s ezzel együtt a további fejlesztések nagy része is — mondta az ügyvezető. A szerverek költöztetése a felhasználók személyes adataira nincs hatással, a Vatera változatlanul a magyar jogszabályi környezetben működik tovább.

A költöztetés során felmerülő esetleges jogi és pénzügyi kérdések tisztázására külön szakértői munkacsoportot alakított a társaság, garantálva, hogy az átalakított működés változatlanul a legmagasabb szinten feleljen meg a magyar előírásoknak.

Kolláth cáfolta azt az értesülést, amely szerint a magyar informatikusokat elbocsátják. Nyilatkozata szerint a Vateránál és a Teszvesznél lesznek változások, a magyar leányvállalat többi oldalánál, az Apród.hu-nál, a Grando.hu-nál, a Lealkudtuk.hu-nál és a PayU online fizetési szolgáltatónál nem. Ezekhez a tagokhoz helyezték, helyezik el a felszabaduló informatikusokat.

Azóta történt

Előzmények