Új tévéket kap ajándékba a gyerekkórház

Az LG magyarországi képviselete segíti adománnyal a Szent Istán és Szent László kórházat.

Hirdetés

Lassan negyed évszázada látja el beteg gyermekek ezreit az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztálya. Az intézmény kórtermeiben súlyos, gyakran kritikus állapotú, jellemezően agyhártya- és agyvelőgyulladással, különböző fertőzéses megbetegedésekkel bekerülő gyermekeket ápolnak. Az osztályon rendkívül felkészült orvosi csapat és szakképzett, elhivatott ápolói gárda dolgozik, akik mindent megtesznek azért, hogy kis betegeik egészségesen térhessenek vissza otthonaikba.


(forrás: LG) [+]

Mielőbbi gyógyulásukhoz az LG hazai képviselete is igyekszik hozzájárulni: a kórházat segítő Mosoly Egyesület megkeresésére a vállalat a gyermekintenzív osztály mind a 10 kórtermét vadonatúj tévékészülékekkel szerelte fel.

A szakemberek szerint egyértelműen hasznosak a kórházakban a televíziók, sőt a tv az egyik legfontosabb terápiás eszköz a kórházban. A tévé a szülő és a gyerek számára egyaránt az otthon hangulatát idézi, és gyakran az egyetlen kapcsolatot jelenti a külvilággal. Csökkenti a nyugtatók használatának igényét is, hiszen a síró, rettegő gyermek mindig megnyugszik, ha kedvenc mesefilmjét látja. Egyes esetekben azonban ennél is nagyobb hatása lehet a beteg életére.


(forrás: LG) [+]

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórháznak nyújtott támogatásban az LG mellé az EuroCable is csatlakozott. Az új tévékészülékeken futó televíziós adást a jövőben kedvezményesen biztosítják a kórház számára, de gondoltak a gyermekeket ápoló, megerőltető munkát végző nővérekre is: a kedvezményes műsorcsomagokat és a vételhez szükséges eszközöket a személyzeti szobákban is elérhetővé teszik.

Azóta történt

Előzmények